• Začinite svoje meso na najbolji način

    Začinite svoje meso na najbolji način

    Zdrava ishrana ne mora biti bljutava i odbojna. Dodajte joj malo šmeka i uživajte u ukusu zdravlja, bez dodatne soli uz pomoć ovih saveta kako da pravilno uparite svoje meso i začine.

    Junetina se najbolje slaže sa bosiljkom, karijem, senfom, mirođijom, belim lukom, peršunom, oraščićem, žalfijom i ruzmarinom.

    Piletina ide u paru sa šafranom, žalfijom, peršunom, timijanom i origanom.

    Jagnjetina se slaže sa belim lukom, ruzmarinom, nanom, origanom, timijanom i žalfijom.

    Svinjetina najbolje ide u paru sa vlašcem, bosiljkom, belim lukom, crnim lukom, karanfilićem i ruzmarinom.

     1493
  • Četiri greške koje pravite pri pripremi paste

    Četiri greške koje pravite pri pripremi paste

    1. Ne stavljajte ulje u vodu. Jedina stvar koja će učiniti testeninu lepljivom. Još gore – preliv ili sos neće moći da se sjedine sa pastom.

    2. Mešajte testeninu nakon što ste je ubacili u ključalu vodu. Na taj način testenina neće biti gnjecava.

    3. Ne kuvajte rezance do kraja! Prebacite ih u sos i ostavite da se krčkaju nekoliko minuta.

    4. Ne ispirajte rezance nakon kuvanja i nemojte čekati da odstoje.

     326
  • Primena sirćeta

    Primena sirćeta

    Evo nekoliko saveta kako da iskoristite sirće!

     7937
  • Pobedite kandidu uz pomoć čaja od origana

    Pobedite kandidu uz pomoć čaja od origana

    Lišće origana sadrži više od 40 jedinjenja, a većina ima antioksidativna svojstva. Antioksidansi štite ćelije od slobodnih radikala, a samim tim i od brojnih hroničnih bolesti. Studija objavljena 2009. godine "Ishrana i rak", pokazuje da ćelije raka debelog creva usporavaju svoj rast kada su izložene ekstraktom origana. Origano ima značajna antiseptička svojstva i sprečava ili usporava rast potencijalno štetnih mikroorganizama. Čaj možete pripremiti od svežih ili suvih listova. Tri kašičice svežeg lišća ili jedna kašičica suvog dodaje se na šolju ključale vode. Gorak je, pa dodajte med ili šećer. Delotvoran je u borbi protiv prehlada ili hroničnog kašlja. Iskustva pokazuju da je čaj efikasan i u borbi protiv kandide. Odličan je prirodni lek protiv nesanice.

     959
  • Prednosti kuvanja na pari

    Prednosti kuvanja na pari

    Usled tehničkog razvoja, lonci za kuvanje na pari nude mnoštvo pogodnosti uključujući, pre svega, brzinu pripreme i očuvanje ukusa.

    Glavna prednost je zadržavanje vitamina i minerala u namirnicama, a i manja je verovatnoća da će izgubiti boju i ukus kao prilikom kuvanja u velikoj količini vode duže vreme. Ušteda vremena je ogromna – i do sedamdeset odsto kada su pojedina jela u pitanju. Samim tim, značajna je i ušteda električne energije. Lonci na paru zadržavaju toplotu, pa ne dolazi do prekomernog zagrevanja kuhinje i stvaranja vlage.

     281
Poznat još kao italijanski slatki hleb. Služi se na božićno jutro. Miris i ukus koji se pamti do sledećeg Božića.
22894
Brza, laka i veoma ukusna pita sa pečurkama. Priprema se sa šampinjonima ali možete iskoristiti i neku drugu vrstu.
28121
Obično se priprema za Božićne praznike ali može se služiti i u bilo kojoj drugoj prilici.
20883
Predivan način da se osvežite i nadoknadite nedostatak vitamina C.
50933
Fantastični osvežavajući napitak za tople letnje dane. Obavezno probajte i nećete se pokajati !
37604
Osvežavajući sok u kom ćete uživati u toku cele godine.
45066
Strana 1236 od 1238