"Studentska "pogača

Predivna pogača!

Pročitano: 2378 puta
Kategorija: Hleb, Peciva, Pite...
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

Testo:

500 g brašna

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

3 kašičice suvog kvasca

1 šoljica otopljenog margarina

1 šolja kiselog mleka

1 jaje

malo krem margarina

Nadev:

150 g mladog sira

nekoliko kašika kečapa

100-150 g feta sira

150 g pilećih grudi u crevu

100 g mariniranih šampinjona

malo origana

Za posipanje:

malo susama

malo curikota

malo ječmenih pahuljica

Za premaz:

1 jaje

Priprema

Prosejati brašno, staviti sve sastojke i, uz dodavanje tople vode, umesiti što mekše testo. Dobro ga izraditi, da počne da se odvaja od zidova posude. Ostaviti na toplom da udupla zapreminu. Podeliti ga na dve lopte, jednu nesto veću od druge.
Veću loptu podeliti na 6 loptica veličine dečje pesnice i jednu malo veću, nju ćete kasnije podeliti na još delova, trebaće vam za sredinu pogače i pletenice. Manju kuglu podeliti na tri podjednake lopte.
Svaku od šest loptica razvući oklagijom, premazati krem-margarinom i posuti mladim sirom.
Zarolati u vidu kifle-rolata, pritisnuti malo krajeve i poređati u pleh obložen pek-papirom po obodu. Malo odvojiti od ivice.
Sad razviti one tri lopte. Svaku premazati kečapom, posuti seckanim pilećim grudima, fetom, šampinjonima i poprasiti sa malo origana.
I njih zaviti u rolat, pa preseći po sredini, ali ukoso. Dobice se šest komada, koje postavljamo izmedju kiflica, sa kosim delom prema gore.
Od preostalog testa odvojiti jednu lopticu veličine većeg oraha, pa je staviti u sredinu tepsije. Ostatak podeliti na manje kuglice, njih 18, i uplesti šest malih pletenica, koje ćemo postaviti između rolatica sa pizza filom.
Pletenice postaviti između pizza-rolatica, krajeve malo podaviti ispod rolatica sa sirom, da se ne bi podigli prilikom pečenja, a donji deo ispod sredine pogače. Pizza-rolatice zaseći po sredini i malo rasiriti rezove. Nožem napraviti zareze i u sredini "cveta". Mislim da se na slici vidi ono što sam htela reci, hehehe...
Ostaviti pogaču da još malo odmara, pa je premazati umućenim jajetom. Posuti semenjem po želji i origanom... Peći pogaču da lepo porumeni, izvaditi je iz rerne i pokriti čistom krpom da malo omekša.

Napisao: 
Prethodni recept
Mantije
Sledeći recept
Vranjska pita
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava