Paprike punjene piletinom

Malo neobične ali veoma ukusne!

Pročitano: 2493 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

1 kg zelenih paprika

1 glavica crnog luka

4 paradajza

500 gr pilećih grudi

1 kašika gustina

70 gr pirinča

1 pileća kocka za supu

1 ½ kašika mešavine začina

3 čena belog luka

250 ml paradajz soka

Malo peršuna

Ulje

So, mleveni crni biber

Priprema

Crni i beli luk i peršun sitno iseckajte. Paradajz oljuštite i isecite na kocke a paprikama odstranite drške i semenke. U šerpu sa provrelom vodom stavite kocku da se kuva supa.

Pileće grudi isecite na parčad, sameljite ih mašinom za mlevenje mesa i stavite u dublji sud pa dodajte pirinač, crni luk i polovinu iseckanog belog luka i peršuna. Posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina. Sastojke mesite rukom. Paprike operite i punite filom a zatim ih poređajte u nauljenu tepsiju.

Na zagrejanom ulju u tiganju na šporetu ispržite parčad paradajza i preostali beli luk. Kada paradajz omekša dodajte paradajz sos i ostatak peršuna. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina, dodajte 300 ml skuvane supe i promešajte a zatim sadržajem iz tiganja prelijte punjene paprike u tepsiji. Stavite zatim u rernu i pecite na 180 stepeni 45 minuta. Kada je gotovo paprike izvadite na tanjir a sos iz tepsije preručite u šerpu na šporetu. Gustin promešajte u 100 ml vode, dodajte u šerpu i mešajte dok sos ne dobije potrebnu gustinu a zatim ga prelijte preko paprika i služite.

Napisao: 
Prethodni recept
Musaka sa pirinčem
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava