Pomelo potiče iz jugoistočne Azije, a danas ga ima u Japanu, Indiji, Maleziji i na Tajlandu. Izgleda isto kao grejpfrut samo je duplo veći. Ukus i konzistencija podsećaju na grejpfrut…
Šljiva je poznata u celom svetu. Postoje oko 2000 sorti a najviše se gaji u Rusiji, Kini, SAD i Rununiji. Pored toga što se jede sveža, veoma ukusna je i…
Kajsija je poreklom iz Kine i Kirgistana ali se gaji u svim krajevima gde je topla klima. Osim samog ploda jestivo je i samo jezgro koštice, pa zbog toga kajsija…
Domovina breskve je Kina ali se gaji svuda u svetu gde je malo toplija klima. Postoji preko 2000 sorti koje su nastale ukrštanjem ali svima je zajedničko to da sadrže…
Timijan ili majčina dušica samoniklo raste uz Sredozemno more i u Maloj Aziji, ali obzirom da dobro reaguje na niske temperature može da se gaji i kod nas. Ima jak…
Đumbir potiče iz Azije, ali naviše se proizvodi i koristi u Indiji. U zadnje vreme se intenzivnije koristi i u našoj kuhinji tako da se njegov koren može naći i…