Za začinsko bilje iđirot (lat. Acorus calamus) verovatno mnogi nisu ni čuli, iako se već hiljadama godina koristi kao začin i lek širom sveta, a ponajviše na Dalekom istoku i…
Piment (Pimenta dioica) je neobičan začin gorkastog ukusa, poreklom sa Jamajke, koji neodoljivo podseća na biber. Otuda i drugi naziv za piment - jamajkanski biber, dok su ustaljeni nazivi za…
Začin kurkuma (lat. Curcuma longa), koji pripada porodici đumbira, već više od pet milenijuma spada u red najpopularnijih i najzdravijih indijskih začina. Potiče iz tropskih krajeva Južne Azije, pa otuda…
Kumin (lat. Cuminum cyminum) je indijski začin koji izgledom i mirisom neodoljivo podseća na mnogo popularniji i rasprostranjeniji kim, te mnogi često brkaju ova dva začina. Ono po čemu je…
Iako većini na prvu pomisao lavande prvo padnu na pamet parfemi, sapuni, eterična ulja i osveživači prostorija, ova aromatična biljka plavičastih listova se itekako može koristiti i u kuhinji, kao…
Mirođija je jednogodišnja biljka iz porodice štitarki, latinski naziv joj je Anethum graveolens, a poznata je i kao kopar, koprić, anita. Poreklom je iz Azije, ali i u našim krajevima…
1853
Strana 1 od 5