Tuna je krupna plava riba, najveći predator među ribama i pripada familiji Thunnidae. Može da živi do 30 godina, a najpoznatije vrste tune su plavorepa, žutorepa, prugasta tuna (skipjack) i…
Jagnjetina odavnina predstavlja jedno od najkvalitetnijih i najukusnijih vrsti mesa. Po hrišćanskom verovanju, jagnjetina se servirala na Poslednjoj večeri, te i danas predstavlja nezaobilazni deo Uskršnje trpeze. No, istorija kaže…
Juneće meso koje nalazimo u prodaji obično ima od 5 do čak 30% masti u sebi. Najmanji procenat masti nalazi se u pečenici. Prema istraživanjima Mejo klinike, ljudi koji žele…
1192
Čuva zdravlje i novčanik. Proteini su ključan deo ljudske ishrane, jer ih organizam koristi za stvaranje novih ćelija i održavanje i obnovu starih. Belančevine takođe imaju ulogu u proizvodnji enzima…
1216
Uprkos lošem glasu koji je prati poslednjih godina, svinjetina uopšte nije nezdravo meso. Svinjetina sadrži 6 vitamina (vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12), 4 minerala (fosfor, magnezijum, gvožđe i…
1011