Za kim (Carum carvi) se smatra da je verovatno najstariji od svih začina, njegove semenke su pronađene u neolitskim iskopinama u Srednjoj Evropi. Danas se najviše koristi kao klasičan začin…
"Kada kažeš ljuto, misliš na čili?" Ovaj izuzeto pikantan začin, poreklom iz Srednje Amerike, vremenom je postao simbol gurmanskih specijaliteta Meksika, ali se podjednako često koristi i u tajlandskoj, španskoj…
Lovor (Laurus nobilis) je mediteransko drvo sa zimzelenim listovima, koji su u sušenom obliku nezaobilazan pojačivač ukusa mnogih domaćih čorbi, variva, gulaša, ali se odlično kombinuje i sa mesom i…
Šafran je livadska biljka čiji se vrhovi tučka koriste kao začin u kulinarstvu. Potrebno je nekoliko hiljada cvetova da bi se dobilo samo par grama ovog začina, tako da spada…
Gotovo da ne postoji domaćica koja nije makar jednom svoje domaće kolače, kekse i slatka peciva začinila popularnim i široko rasprostranjenim cimetom. Iako postoji preko sto vrsta ovog začina, najčešće…
Bosiljak (lat. Ocimum basilicum) je aromatična grmasta biljka veoma ugodnog mirisa i arome čiji su prvi pisani tragovi stari preko četri hiljade godina i datiraju još iz starog Egipta. Naziv…