Celer je dvogodišnja zeljasta biljka sa mesnatim korenom koja se danas u našim krajevima najviše koristi kao dodatak raznim supama i čorbama, mada mnogi ne znaju da se može koristiti…
3011
Kada se pomisli na sladoled, velikoj većini ljudi širom planete prvo padne na pamet aromatičan i bogat ukus vanile, u narodu poznate i kao vanilija. Ovaj začin poreklom iz tropskih…
3273
Ovaj začin slatkaste arome, poreklom iz jugoistočne Azije, važi za treći najskuplji začin na svetu, odmah iza šafrana i vanile. Danas se najviše uzgaja u Šri Lanci, Maleziji i Indiji,…
1704
Gotovo da ne postoji osoba kojoj nije prva asocijacija na domaće bakine kiflice upravo ovaj orijentalni začin. Prvi pisani spisi o susamu potiču još iz 1550. godine pre nove ere,…
4600
Peršun (lat. Petroselinum crispum) je dvogodišnja začinska biljka koja se naširoko koristi u mnogim supama, čorbama, varivima, salatama, ali i uz pirinač, testeninu, pa čak i morske polodove (pogotovo sa…
6004
Anis (Pimpinella anisum) poznat je još i kao aniš, anison, slatki janež, slatki komorac, slatki kopar i slatki kumin. To je začinska biljka koja je kod nas nepravedno nedovoljno zastupljena,…
1990
Strana 11 od 19