Mnogi ne znaju da je kari ustvari mešavina 5 - 15 začina. Poreklom je iz tropske Azije, a najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Karakterističnog je mirisa i pikantnog, ljutkastog…
3271
Origano je aromatična zeljasta biljka, poreklom iz južnih krajeva Evrope. Kod nas je poznat i kao mažuran, mravinac, crnovr, vranilovka, dok je latinski naziv Origanum vulgare. Najčešće se koristi u…
3332
Juneće meso koje nalazimo u prodaji obično ima od 5 do čak 30% masti u sebi. Najmanji procenat masti nalazi se u pečenici. Prema istraživanjima Mejo klinike, ljudi koji žele…
2400
Čuva zdravlje i novčanik. Proteini su ključan deo ljudske ishrane, jer ih organizam koristi za stvaranje novih ćelija i održavanje i obnovu starih. Belančevine takođe imaju ulogu u proizvodnji enzima…
2757
Uprkos lošem glasu koji je prati poslednjih godina, svinjetina uopšte nije nezdravo meso. Svinjetina sadrži 6 vitamina (vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12), 4 minerala (fosfor, magnezijum, gvožđe i…
2205
Bulgur je obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti…
2910
Strana 13 od 19