• Prednosti sirove čokolade

    Prednosti sirove čokolade

    - Sadrži više antioksidanata.

    - Zbog svog antiinflamatornog svojstva pomaže u smanjenju crvenila i otečenosti.

    - Povoljno utiče na cirkulaciju.

    - Smanjuje nivo „lošeg“ holesterola.

    - Uspostavlja hormonalni balans.

    - Imate problem sa nesanicom? Tabla sirove čokolade rešiće vaš problem!

    - Kontroliše protok krvi.

    - Vraća koži sjaj i elastičnost.

     30
  • Zašto piti toplu čokoladu?

    Zašto piti toplu čokoladu?

    Doktor Vil Klover autor je knjige „Eat Chocolate, Lose Weight“ i navodi da redovnom konzumacijom čokolade sa visokim sadržajem kakaoa činimo uslugu našem organizmu. Topla čokolada bogata je antioksidansima, vlaknima i proteinima. Utiče na gubitak apetita zbog čega se preporučuje svima koji se bore sa viškom kilograma. Oleinska kiselina u toploj čokoladi može smanjiti nivo lošeg holesterola, a antiinflamatorna jedinjenja mogu sprečiti rizik od srčanih problema. Poznato je da smanjuje anksioznost jer utiče na hormon kortizol.

     122
  • Pijte između 6 do 8 čaša vode dnevno, a evo i zašto!

    Pijte između 6 do 8 čaša vode dnevno, a evo i zašto!

    - Ukoliko želite da smanjite telesnu težinu, voda je vaš idealan saveznik. Lakše ćete sagoreti unete kalorije, a održavaćete telo hidriranim.

    - Imate problem sa glavoboljom? Verujte, voda je rešenje!

    - Redovna konzumacija vode smanjuje rizik od pojave kamena u bubregu.

    - Ukoliko je vaše telo svakodnevno hidrirano, vaša fizička kondicija biće osetno bolja.

    - Voda utiče na pravilan rad digestivnog sistema i uklanja toksine iz tela.

     211
  • Uticaj japanskog spanaća na zdravlje

    Uticaj japanskog spanaća na zdravlje

    Japanski spanać izvorno potiče iz Sakure. Intezivnijeg je ukusa pa se neretko koristi za pravljenje brojnih tradicionalnih japanskih jela. Japanci veruju da ova vrsta spanaća može usporiti proces starenja. Fascinantan je zbog neverovatne količine vitamina K, A, C, B1, B2, B6 i E. Visok sadržaj luteina je od velike koristi za zdravlje očiju. Antioksidansi eliminišu slobodne radikale iz tela i jačaju imuni sistem. Zavidne količine folne kiseline su od značaja za pravilan rad srca.

     96
  • Zašto je dobro jesti pahuljice za doručak?

    Zašto je dobro jesti pahuljice za doručak?

    Pahuljice su omiljeni doručak u celom svetu. Kombinovanje pahuljica sa voćem, jogurtom, pa čak i sladoledom za mnoge je prava poslastica. I pored toga, postoji niz zdravstvenih prednosti koje vam pružaju pahuljice, a da niste ni znali! Vitamini i minerali u pahuljicama korisni su za poboljšanje funkcije mozga. Može vam instant pružiti sve potrebne hranljive sastojke poput proteina, vlakana, vitamina B, vitamina D, gvožđa i kalcijuma. Dokazano je da smanjuju nivo lošeg holesterola i da utiču na poboljšano varenje.

     332
Navikli smo da ih jedemo sveže i kao dodatak raznim tortama i kolačima, ali i pekmez od banana je veoma ukusna poslastica. U svakom trenutku ćete u špajzu imati odlični…
Džem od jagoda, mažemo na hleb, koristimo za kolače, jedemo iz tegle ...
28420
Predivna kombinacija boja. Čorbica se lako i brzo priprema i ukoliko se odlučite da dodate testenine može zameniti kompletan obrok.
14442
Toplo, fino, ukusno. Čorbica od tikvica koja se veoma brzo i lako sprema.
32802
Pravi mali slani kolačići. Možete ih služiti kao predjelo, glavno jelo, za ručak ili večeru.
40546
Predivna poslastica koja se lako priprema a još lakše pojede uz kafu ili čaj …
16118
Strana 1206 od 1207