Forks Over Knives

copyright
Copyright: citypaper.net
Pročitano: 1351 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(4 glasova)

„Forks Over Knives" je američki dokumentarni film koji se bavi tematikom poboljšanja ljudske ishrane i "glavna preporuka" je sistem koji se bazira na uzimanju neprocesovane hrane biljnog porekla (dakle, preporučuje se veganska ishrana). Smatra se da bi ovaj režim smanjio šanse dobijanja dijabetesa,srčanih bolesti i udara, a da bi čak mogao uticati i na smanjivanje karcinoma (čiji uzroci mogu biti aditivi pronađeni u hrani).

Ideja ovog filma, snimljenog 2011. je da sve ove bolesti itekako mogu biti kontrolisane ako izbacimo hranu životinjskog porekla kao i hranu punu štetnih aditiva. Spominje se i dvadesetogodišnji projekat China-Cornell-Oxford koji je doveo do gore navedenih zaključaka o povezanosti određenih bolesti sa režimom ishrane u zapadnjačkoj kulturi.

Film nije doživeo naročitu popularnost. Iako neki smatraju da sadrži mnoge korisne ideje, velikom brojem ljudi je smetala repetativnost i suvoparnost ovog filma. Kako god, stoji činjenica da je zbog zanimljivog koncepta korisno pogledati "Forks Over Knives".

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Lee Fulkerson
  • Trajanje: 96 minuta
  • IMDB ocena: 7,7
Prethodni film
Fresh
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava