• Sitna kuhinjska pomagala

    Sitna kuhinjska pomagala

    Šta vi mislite o ovim kuhinjskim dodacima? Da i vam se dopadaju ili ih ne biste nikada koristili? Da li mislite da su cool ili jezivi? Zamislite kako bi vaši gosti reagovali ukoliko dok pijuckaju limunadu odjednom iskoči led u obliku proteza? Ili im poslužite kafu u prljavoj šoljici?

     4791
  • Ulje kamilice - lek za vašu kožu

    Ulje kamilice - lek za vašu kožu

    Kamilica je poreklom iz Evrope i zapadne Azije. Njena lekovita upotreba potiče još od drevnih vremena kada su Egipćani, Rimljani i Grci koristili kamilicu u lečenju različitih medicinskih poremećaja. Alergijske reakcije su izuzetno retke ali moguće, javljaju se u vidu osipa na koži ili respiratornih problema.

    Ulje kamilice se utrljava na kožu ili koristi u tretmanu parom. Nekoliko kapi eteričnog ulja sipa se u šolju ključale vode i neophodno je da odstoji sat vremena. Nanesite je na obolela mesta na koži utapkavanjem u vatu ili gazu. Kamilica je anti-inflamatorna biljka i pogodna je za sve vrsta iritacija kože uključujući i ekceme, psorijaze, posekotine, modrice, čireve, opekotine i plikove. Ulje možete koristiti u vidu kupke, dodavanjem nekoliko kapi u toplu vodu. Sačekajte 20 minuta kako bi se oslobodili svi aktivni sastojci.

     633
  • Neobične kombinacije namirnica

    Neobične kombinacije namirnica

    Neke od ovih kombinacija su poznate, neke manje, ali nećete se pokajati ukoliko neku od njih isprobate i sami.

    Šargarepa i šećer - dodavanje šećera povrću se čini čudnom praksom, ali šećer ističe aromu šargarepe i kao rezultat dobićete jelo izvanrednog ukusa i intenzivne boje.

    Kafa i so – dodajte prstohvat soli kafi i aroma kafe će zablistati punim sjajem. Ovaj trik se koristi gotovo u svim jelima (uključujući i slatkiše).

    Paradajz i šećer – paradajz je kiseo, pa dodatak soli ne poboljšava ukus. Umesto toga dodajte malo šećera i činjenica da je paradajz voće izbiće na površinu.

    Kafa i čokolada – kada pravite kolače, uz čokoladu dodajte i malo kafe, ukus čokolade će se pojačati, a kafa se neće osetiti.

    Krompir i oraščić – malčice oraščića daće dodatnu dimenziju krompiru u svakom jelu koje spremite.

    Jabuka i vanila – jabuke su po prirodi kisele i zahtevaju šećer pri kuvanju. Većina ljudi dodaje oraščić ili cimet jelima sa jabukom, ali vanila tim jelima daje notu koju verovatno neće prepoznati, ali na koju niko neće ostati imun.

    Jagode i biber – sveže jagode se obično serviraju sa šećerom, ali dodatak sitno mlevenog bibera još bi više istakao pun ukus ovog prolećnog slatkiša.

     920
  • Kulinarska čuda koja staju u dlan

    Kulinarska čuda koja staju u dlan

    Minijaturna hrana je još jedna specifičnost koju možemo pripisati japanskoj kuhinji.

    U Japanu trenutno postoji malecna kuhinja u kojoj se prava, izvrsna i prelepa hrana pravi pomoću sićušnih pomagala. Svi kuhinjski aparati i alatke – noževi, hvataljke, kašike, rerna, tanjiri... Apsolutno sve je minijaturno.


    Za više detalja, pogledajte video!

     766
  • Kako koristiti određene vrste rendaljki?

    Kako koristiti određene vrste rendaljki?

    Četvrtaste "box" rendaljke idealne su za struganje mekih sireva ili krompira za pripremu pirea - koristite stranicu sa većim proredima. Rupe srednje veličine idealne su za tvrđe namirnice. Sitne rupice namenjene su sirevima, dok su horizontalne oštre ivice odlične za rendanje šargarepe.

    Pre upotrebe, pokvasite ploču kako bi namirnice lakše klizile, a kada dođete do samog kraja - prislonite namirnicu na dlan i prevlačite ga ravno uz podlogu kako biste izbegli ogrebotine.

    Ručno rende koristi se kada su vam neophodne namirnice u malim količinama, koje rendate direktno u posudu ili lonac. Uvek birajte one sa većom drškom i podlogom, da biste sprečili proklizavanje i da biste posao obavili uz što manje napora. Ručku uvek držite pod uglom od 30 stepeni, a ukoliko vam se namirnice tope u ruci, stavite ih u zamrzivač na nekoliko minuta, zatim umotajte hranu u celofan ili kuhinjsku krpu i nastavite sa rendanjem.

    Rotirajuće rende je savršeno za fino usitnjavanje hrane. Većina je tako dizajnirana da prianja na sve vrste podloga, a sve što je potrebno je da ubacite hranu u pregradu i okrećete dršku u smeru kazaljke na satu - brzo, lako, jednostavno.

     350
Zimu obožavam zbog pečenih kestena koji se prodaju na ulici. Ali tu je i kesten pire koji obično ne dočeka da od njega napravim neki kolač.
13407
Predivne kuglice od ruma, morate ih probati. Ukrasite ih po žeji, igrajte se sa ukusima i bojama.
14274
Špageti ne moraju uvek biti pripremljeni na klasični način na koji smo navikli, probajte da ih zapečete, iznenadićete se od prijatnog ukusa.
20563
Karamel kocke sa kikirikijem i čokoladom, mmmm domaći snikers :)
Salata od piletine sa raznim povrćem je veoma osvežavajuća, ukusna i zdrava! Možete je pripremiti uveče, staviti u plastičnu kutiju, ujutru samo dodati začine i poneti na posao za ručak.
24377
Zimsko veče se ne može zamisliti bez nekih stvari kao što su na primer kuvano vino i dulekara, dok ušuškani u svoj topli dom delite uspomene sa najbližima.
15262
Strana 1173 od 1217