• Folije za hranu od pčelinjeg voska

    Folije za hranu od pčelinjeg voska

    Kada se zadesi da nam ostane nešto hrane, na primer, delimično iskorišćeno povrće, često se oslanjamo na plastičnu ambalažu kako bismo ga sačuvali. Možete koristiti i prirodnu alternative – foliju od pčelinjeg voska. Koristi se i za oblaganje posuda ili pakovanje pripremljene hrane. Mogu se koristiti i po nekoliko puta, a nakon upotrebe potrebno ih je samo oprati mlakom vodom. Trajaće oko godinu dana, u zavisnosti od toga kako se brinete o njima. Pojedini setovi se na internet sajtovima prodaju u tri različite veličine. Sačuvajmo planetu od plastike!

     899
  • Nepravilno odmrzavanje mesa

    Nepravilno odmrzavanje mesa

    Odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturi je veoma opasno zbog velike količine bakterija. "Zona opasnosti" je temperatura između 40 i 140 stepeni - opseg u kojem bakterije rastu i množe se brzo. Drugi loš način je odmrzavanje u toploj vodi iz istih razloga.

    Tri sigurna i bezbedna načina odmrzavanje - u frižideru, hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj pećnici.

     779
  • Neverovatni čokoladni desert koji cveta

    Neverovatni čokoladni desert koji cveta

    Portugalski kuvar Joakim Sousa naprečac je osvojio divljenje miliona ljudi koji su preko sajta Youtube videli njegov prelepi desert od čokolade.

    Njegov "desert dana" izgleda kao loptica, međutim, kada se prelije sosem rascvetava se poput pupoljka.

    Kreator ovog prelepog deserta trenutno radi u jednom lisabonskom restoranu, a još njegovih čarolija možete pronaći na društvenoj mreži Facebook - https://www.facebook.com/chef.joaquim.

    Ukoliko biste i vi voleli da se okušate u pravljenju ovog divnog deserta, pogledajte video!

     3036
  • Zbog čega ste učestalo umorni?

    Zbog čega ste učestalo umorni?

    1.Alkoholna ili pića na bazi kofeina mogu uticati na kvalitet sna.

    2. Alergije na pojedine namirnice mogu izazvati različite simptome od kojih su među zastupljenijima umor i vrtoglavica.

    3. Neuravnoteženost bakterija u crevima takođe izaziva zamor.

    4. Suva koža, izraženi podočnjaci ukazuje na preteran unos prerađene hrane, mleka, šećera...

    5. Osetljivost na mleko i mlečne proizvode može izazvati bolove u stomaku, zglobovima ali i probleme sa sinusima.

    6. Učestale prehlade su rezultat oslabljenog imunog sistema ili manjka energije usled neadekvatne ili neredovne ishrane.

     1141
  • Kako osetljivost na hranu može uticati na zdravlje?

    Kako osetljivost na hranu može uticati na zdravlje?

    Intolerancija ili osetljivost na pojedine namirnice može izazvati neposredne ili odložene simptome. Njenim ponovnim konzumiranjem mogu se oštetiti moždana tkiva, zglobovi, koža ili čitav organski sistem. Digestivni poremećaji su najčešći i uključuju dijareju i/ili konstipaciju, nadimanje, gastritis, refluks... Pošto je najmanje 70 odsto imunog sistema u digestivnom traktu, iritacija creva može rezultirati ozbiljnom upalom. Fizičke manifestacije osetljivosti su izraženi podočnjaci, zadržavanje vode... Čak i ekcemi ili psorijaza mogu ukazivati na potencijalnu osetljivost na određene namirnice. Ponekad se javljaju jake migrene, hroničan zamor, promene raspoloženja, nesanica, depresija koji se retko kad dovode u vezu sa ishranom, a bitni su pokazatelji potencijalnih poremećaja. Osetljivost na pojedine namirnice ometa metaboličke, endokrine i hormonalne sisteme što dovodi do gojaznosti, dijabetesa, loše funkcije štitne žlezde i još mnogo toga.

     926
Kad nemate šta za večeru...na brzaka...
3855
Domaća pita od spanaća i sira.
5189
Ko voli ljute feferone nek izvoli.
37763