Tačno poreklo kobasice i danas ostaje nepoznato. Smatra se da je prvobitno nastala iz želje za očuvanjem mesa. Mesari su tokom tranzita želelli da sačuvaju meso od kvarenja, pa su…
Da biste bolje shvatili odakle potiče maršmelou, morate obratiti pažnju na koren same reči. Dakle, naziv referiše na močvarnu biljku. Potiče još iz Egipta. Egipatski lekari bili su ubeđeni da…
Milkšejk je danas jedna od omiljenih poslastica mladih, međutim, originalni recept sigurno ne biste ponudili svom detetu. Reč milkšejk prvi put se javlja u britanskim novinama 1885. godine. Originalni recept…
Prvobitno ime mu datira iz 17. veka i potiče iz Kine. Najpre je pravljen od ribljeg rasola i začina. Holanđani i Englezi obožavali su ovu vrstu sosa. Kao jedan od…
Čuveni norveški restoran Olimpen (Olympen) je pomalo kao i grad Oslo u kojem se nalazi - tokom godina se značajno promenio ali je zadržao svoj prepoznatljiv identitet. Lociran u srcu…
Pre više od 30 godina, tačnije u proleće 1976. godine, u Parizu se odigrao jedan (naizgled nevažan) događaj čije će posledice imati ogroman značaj u razvoju tada gotovo nevidljive vinske…