Poznati Kazanova navodno je svakoga dana jeo po 50 ostriga, kako bi se pripremio za svoje čuvene zavodničke poduhvate. Ovi morski plodovi takođe su bile na trpezi i tokom znamenitih…
Krofne postoje već vekovima, još od antičke Grčke i Rima, kada je su trake od testa pržene i služene sa medom ili sosom od ribe. U Srednjem veku, nezaslađene loptice…
2195
Postoji nekoliko mitova koji se bave nastankom sladoleda. Neki kažu da ga je Marko Polo doneo u Evropu, pri povratku iz Azije, drugi da ga je Katarina Mediči predstavila Francuzima…
1002
Beli luk, najviše zahvaljujući svom snažnom mirisu, ne deluje kao očigledan izbor kada govorimo o afrodizijacima. Međutim, on ima dugu istoriju u ovom svojstvu. U Talmudu se mogu naći pasusi…
2082
Vladar Engleske od 1509. do 1547, Henri VIII, bio je poznat po svom nezajažljivom apetitu. Uživao je u banketima skoro koliko i u ženidbama (ženio se 6 puta), a kuhinja…
1207
Cezar salatu, jedan od najpopularnijih obroka u restoranima današnjice, izumeo je Cezar Kardini, 1924. godine. Priča kaže da Kardini, vlasnik jednog restorana, nije imao bog zna šta od namirnica u…
2344
Strana 9 od 12