Francuska je druga najveća zemlja u Evropi. Odlikuje se klimom i uslovima povoljnim za zemljoradnju, i to je dosta uticalo na ishranu. Francuzi su se oduvek odlikovali prefinjenom kuhinjom i…
Grčka narodna kuhinja deli dosta toga sa kuhinjama ostalih mediteranskih zemalja, ali je takođe znatan turski uticaj i uticaj Bliskog istoka. Većina jela se zasniva na sastojcima kao što su…
1048
Jedemo ga često, a ni ne znamo da se oko porekla sočnog hamburgera od goveđeg mesa vode žestoke polemike oko toga kako je zapravo nastao. Svi se slažu oko toga…
1576
Japan je ostrvska zemlja u Istočnoj Aziji, te se može zaključiti da se većina jela zasniva na morskim plodovima. Prosečan Japanac pojede oko 68 kila ribe godišnje! Od kultura se…
1792
Nemačka je jedna od najvećih zemalja u Evropi. Reljef, koji se u Nemačkoj razlikuje od oblasti do oblasti, mnogo je uticao na kuhinju u prošlosti, ali se danas manje od…
2103
Španska kuhinja je kuhinja tipične mediteranske zemlje, ali sa mnogo zapodnoevropskog i afričkog uticaja. Mnogi narodi, uključujući Kelte, Rimljane, Vizigote i Mavare, su nastanjivali Iberijsko poluostrvo i to je odigralo…
1004
Strana 6 od 13