Rokt Laks (dimljeni losos) je zapravo norveški specijalitet koji je danas prepoznatljiv gotovo svugde u svetu. Smatra se da je ovo jelo najviše doprinelo popularnosti nordijske kuhinje ,a riba je…
2940
Nije nepoznato da su se u starim vremenima, raznim pojavama i predmetima pripisivale razne magijske moći, pa su se tako razvila i razna sujeverja vezana za određene namirnice. Ovo su…
1977
Francuska je druga najveća zemlja u Evropi. Odlikuje se klimom i uslovima povoljnim za zemljoradnju, i to je dosta uticalo na ishranu. Francuzi su se oduvek odlikovali prefinjenom kuhinjom i…
1109
Grčka narodna kuhinja deli dosta toga sa kuhinjama ostalih mediteranskih zemalja, ali je takođe znatan turski uticaj i uticaj Bliskog istoka. Većina jela se zasniva na sastojcima kao što su…
1188
Jedemo ga često, a ni ne znamo da se oko porekla sočnog hamburgera od goveđeg mesa vode žestoke polemike oko toga kako je zapravo nastao. Svi se slažu oko toga…
1833
Japan je ostrvska zemlja u Istočnoj Aziji, te se može zaključiti da se većina jela zasniva na morskim plodovima. Prosečan Japanac pojede oko 68 kila ribe godišnje! Od kultura se…
2150
Strana 6 od 13