Jedemo ga često, a ni ne znamo da se oko porekla sočnog hamburgera od goveđeg mesa vode žestoke polemike oko toga kako je zapravo nastao. Svi se slažu oko toga…
Japan je ostrvska zemlja u Istočnoj Aziji, te se može zaključiti da se većina jela zasniva na morskim plodovima. Prosečan Japanac pojede oko 68 kila ribe godišnje! Od kultura se…
Nemačka je jedna od najvećih zemalja u Evropi. Reljef, koji se u Nemačkoj razlikuje od oblasti do oblasti, mnogo je uticao na kuhinju u prošlosti, ali se danas manje od…
Španska kuhinja je kuhinja tipične mediteranske zemlje, ali sa mnogo zapodnoevropskog i afričkog uticaja. Mnogi narodi, uključujući Kelte, Rimljane, Vizigote i Mavare, su nastanjivali Iberijsko poluostrvo i to je odigralo…
Rusija je najveća zemlja u svetu i proteže se kroz veliki broj klimatskih i geografskih zona, što je mnogo uticalo i na navike u ishrani njenog stanovništva. Većina jela u…
Kako svi živimo brzim životom u kojem je vreme postalo luksuz, tako je i čuveni sendvič postao najčešći obrok koji možemo gricnuti u hodu, dok trčimo da obavimo hitne stvari,…