Nije nepoznato da su se u starim vremenima, raznim pojavama i predmetima pripisivale razne magijske moći, pa su se tako razvila i razna sujeverja vezana za određene namirnice. Ovo su…
1180
Francuska je druga najveća zemlja u Evropi. Odlikuje se klimom i uslovima povoljnim za zemljoradnju, i to je dosta uticalo na ishranu. Francuzi su se oduvek odlikovali prefinjenom kuhinjom i…
Grčka narodna kuhinja deli dosta toga sa kuhinjama ostalih mediteranskih zemalja, ali je takođe znatan turski uticaj i uticaj Bliskog istoka. Većina jela se zasniva na sastojcima kao što su…
Jedemo ga često, a ni ne znamo da se oko porekla sočnog hamburgera od goveđeg mesa vode žestoke polemike oko toga kako je zapravo nastao. Svi se slažu oko toga…
1304
Japan je ostrvska zemlja u Istočnoj Aziji, te se može zaključiti da se većina jela zasniva na morskim plodovima. Prosečan Japanac pojede oko 68 kila ribe godišnje! Od kultura se…
1574
Nemačka je jedna od najvećih zemalja u Evropi. Reljef, koji se u Nemačkoj razlikuje od oblasti do oblasti, mnogo je uticao na kuhinju u prošlosti, ali se danas manje od…
1757
Strana 5 od 12