Istraživači su uspeli da dokažu još 1969. godine da čokolada ne izaziva akne. U stvari, nauka je od tada dokazala da određena hrana može da očisti kožu lica. Studija objavljena…
1429
Mozambička tradicionalna kuhinja zasniva se na morskim plodovima, kukuruznim kašama, pirinču, pasulju, indijskom orahu, piletini i raznim začinima. Čaj i kafa se obično ispijajui uz svežu ribu ili lagani slatki…
1488
Libanska kuhinja fokusirana je na biljke, začine i teške soseve. Mint, peršun, origano, beli luk, muskantni oraščić i cimet su neretko glavni sastojci brojnih jela. Hleb se služi uz skoro…
2871
Haićanska ishrana se često naziva karipskom. Za razliku od Dominikanske Republike, haićanska kuhinja bazira se na kreolskim i francuskim stilovima kuvanja. Biber je jedan od najomiljenijih začina. Popularno je uzgajanje…
1352
Glavna nacionalna jela varijaju u zavisnosti od regiona i onoga što se gaji na lokalnom nivou. Glavna karakteristika je konzumacija velike količine skroba, kao i začinjeni sosevi. Meso na ražnju,…
1852
Tradicionalna kenijska kuhinja odražava različite načine života najrazličitijih grupa ove zemlje. Osnova hrana temelji se na kukuruzu, krompiru i pasulju. Meso se obično jede u unutrašnjosti, dok na obali ishrana…
2938
Strana 19 od 57