Najbolji izvori masti za vegetarijance

copyright
Copyright: alibris.com
Pročitano: 1558 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Vegetarijanci obično uključuju mlečne proizvode u ishranu kako bi dobili potrebnu količinu masti. „Dobre“ masti su odličan izvor energije, čak i više od ugljenih hidrata i proteina. Čuvaju energiju u vašem telu. Pomažu apsorbovanju pojedinih vitamina i izgradnju zdravih ćelija jer deluju kao zaštitni plašt. Utiču na zdravlje kose i kože. Štite i vitalne organe poput srca, bubrega i creva. Formiraju sloj oko ovih organa i deluju kao jastuk koji im pruža potporu štiteći od bilo kakvih povreda.

Bademi, orasi i indijski orasi su dobar izvor omega 3 masnih kiselina koji se nalaze i u ribi. Svaki put kada osećate glad između obroka, posegnite za šakom badema ili oraha.

Semenke lana su takođe bogate omega 3 masnim kiselinama. Dodajte ih u vaš omiljeni smuti ili pomešajte sa mlekom. Ovo je najzdraviji i najbolji izvor masti.

Tofu je jedan od najboljih izvora polinezasićenih masti. Kukuruz je odličan izvor nezasićenih, a avokado i masline su bogate mononezasićenim mastima.

Pojedite pola avokada dnevno ili ga dodajte u dresinge ili salate. Uticaće na bolju funkciju srca jednako koliko i masline koje ujedno i snižavaju nivo holesterola.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava