Gvatemala nema nacionalno jelo, ali ima mnogo specijaliteta koji su postali deo svakodnevne ishrane. Baš kao i za vreme Maja, kukuruz je i dalje glavna namirnica. Najčešće se jede u…
1290
Glavno nacionalno jelo Etiopije je čist, začinjeni paprikaš. Pravi se od govedine, jagnjetine, piletine... Đumbir je obavezan sastojak. Za većinu Etiopljana, zabranjena je svinjetina. Etiopska hrana jede se rukama. Hleb…
4029
Većina jela koja čini tanzanijsku kuhinju, tipična je za celo područje istočne Afrike. Meso se obično služi samo u posebnim prilikama, a posebno govedina. Ovce i koze se odgajaju isključivo…
1223
Osnovne karakteristike u vezi su sa afričkim korenima, iako je britanska kolonizacija ostavila svoj pečat. Začini, hleb, šećer i čaj deo su svakodnevne ishrane u Zimbabveu. Uprkos bogatoj tradiciji, u…
1556
Tradicionalna alžirska kuhinja temelji se na kombinaciji turskih, francuskih i arapskih karakteristika. Jela mogu biti izuzetno blaga ili izuzetno začinjena. Đumbir, šafran, crni luk, beli luk, korijander, kumin, cimet, peršun…
3578
Hranu Severne Koreje karakterišu brojne tradicionalne namirnice i drevne tehnike pripreme. Mnoga jela su globalno popularna. Korejsku kuhinju definiše zdrava ishrana sa mnogo nutritivnih vrednosti. Zbog glavnih sastojaka i procesa…
1136
Strana 20 od 57