Glavna nacionalna jela varijaju u zavisnosti od regiona i onoga što se gaji na lokalnom nivou. Glavna karakteristika je konzumacija velike količine skroba, kao i začinjeni sosevi. Meso na ražnju,…
Tradicionalna kenijska kuhinja odražava različite načine života najrazličitijih grupa ove zemlje. Osnova hrana temelji se na kukuruzu, krompiru i pasulju. Meso se obično jede u unutrašnjosti, dok na obali ishrana…
Gvatemala nema nacionalno jelo, ali ima mnogo specijaliteta koji su postali deo svakodnevne ishrane. Baš kao i za vreme Maja, kukuruz je i dalje glavna namirnica. Najčešće se jede u…
Glavno nacionalno jelo Etiopije je čist, začinjeni paprikaš. Pravi se od govedine, jagnjetine, piletine... Đumbir je obavezan sastojak. Za većinu Etiopljana, zabranjena je svinjetina. Etiopska hrana jede se rukama. Hleb…
Većina jela koja čini tanzanijsku kuhinju, tipična je za celo područje istočne Afrike. Meso se obično služi samo u posebnim prilikama, a posebno govedina. Ovce i koze se odgajaju isključivo…
Osnovne karakteristike u vezi su sa afričkim korenima, iako je britanska kolonizacija ostavila svoj pečat. Začini, hleb, šećer i čaj deo su svakodnevne ishrane u Zimbabveu. Uprkos bogatoj tradiciji, u…