Većina jela koja čini tanzanijsku kuhinju, tipična je za celo područje istočne Afrike. Meso se obično služi samo u posebnim prilikama, a posebno govedina. Ovce i koze se odgajaju isključivo…
Osnovne karakteristike u vezi su sa afričkim korenima, iako je britanska kolonizacija ostavila svoj pečat. Začini, hleb, šećer i čaj deo su svakodnevne ishrane u Zimbabveu. Uprkos bogatoj tradiciji, u…
Tradicionalna alžirska kuhinja temelji se na kombinaciji turskih, francuskih i arapskih karakteristika. Jela mogu biti izuzetno blaga ili izuzetno začinjena. Đumbir, šafran, crni luk, beli luk, korijander, kumin, cimet, peršun…
Hranu Severne Koreje karakterišu brojne tradicionalne namirnice i drevne tehnike pripreme. Mnoga jela su globalno popularna. Korejsku kuhinju definiše zdrava ishrana sa mnogo nutritivnih vrednosti. Zbog glavnih sastojaka i procesa…
Svi volimo ukus osvežavajuće lubenice ali retko ko zna da je i beli deo njene kore jestiv i hranljiv. Više hranljivih sastojaka koncentrisano je upravo u belom omotaču u odnosu…