Zdrava hrana koja goji

Copyright
Copyright: femfusionfitness.com
Pročitano: 7570 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(2 glasova)

Mislite da radite sve kako treba, vežbate, hranite se zdravo, ali nikako da smršate. Jedan od razloga za to mogu biti skrivene kalorije u hrani za koju mislimo da je zdrava. Te namirnice zaista jesu hranljive, ali stvar je u tome što su i izuzetno kalorične. U nastavku teksta saznaćete sa čime treba biti oprezan.

Bademi - nezaobilazni na svim listama zdrave hrane, puni zasićenih masnih kiselina, antioksidanata i vlakana. Međutim, jedna porcija (30 grama) sirovih, neslanih badema ima 163 kalorije i 14 grama masti. Jedna šolja ovih ukusnih orašastih plodova ima više od 800 kalorija, tako da sa njima treba biti zaista oprezan.

Kinoa - smatra se čudesnom namirnicom i sjajnim izvorom proteina, sadrži mnogo vlakana i zavidnu količinu gvožđa, ali ona ima 220 kalorija i 40 grama ugljenih hidrata u jednoj šolji.

Suvo voće - u zavisnosti od vrste, šolja suvog voća ima od 300 do 500 kalorija i od 65 do 100 grama šećera. Iako ova hrana sadrži vlakna, vitamine, minerale i antioksidante, količina šećera je zapanjujuća.

Humus - veoma je hranljiv (to je u osnovi kombinacija leblebija i maslinovog ulja), ali je i veoma kaloričan (oko 550 kalorija i 48 grama masti u jednoj šolji).

Voćni sokovi - da, čak i oni koji su 100% napravljeni od voća, sveže ceđeni, prepuni su šećera. Kalorije koje popijemo su loše, jer smo i dalje gladni. Jedna bočica soka sadrži i preko 300 kalorija, uz 60-70 grama šećera.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava