Medena rebarca sa knedlama i sosom od pečenja

Ovako marinirana rebarca možete pripremati kako u rerni tako i na roštilju.

copyright
Copyright: Adilja Hodža
Pročitano: 1305 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

600 grama junećih rebaraca (4 komada)

1 puna kašika meda

pola kašičice soli

pola kašičice začina

malo bibera

malo crvene tucane ljute paprike

mala kašičica senfa

Za knedle:

3 manja krompira

1 jaje

desetak kašika brašna

malo soli

Za sos:

nekoliko kašika ulja u kojem se peklo meso

kašika brašna

so i začini

vode

Priprema

Rebarca operite i prosušite. U posebnoj činijici sipajte med, so, začine, biber, lljute tucane paprike i senf. Sve promešajte da se smesa ujednači i njome premažite rebarca sa svih strana. Stavite rebarca u vatrostalnu posudu, prelijte sa malo ulja, poklopite i pecite oko sat vremena. Povremeno možete rebarca preokrenuti. Kadad su se rebarca ispekla skinite poklopac i ostavite još malo da se zapeku da budu malo reš (ako volite naravno).

Knedle: Krompir skuvajte u ljusci, ocedite od vode i skinite kožicu. Tako skuvani krompir malo prohladite a onda izgnječite, dodajte jaje, posolite i na kraju brašno. Dodajte brašno polako mešajuci kašikom a onda zamesite testo rukom. Od testa pravite manje loptice velicine oraha. u šerpu nalijte vodu, pustite da malo prokljuca i jednu po jednu knedlu spuštajte u vrijucu vodu. Smanjite vatru i kuvajte knedle 25 minuta. Gotove knedle vadite rešetkastom kašikom.

Sos: Odvojite nekoliko kašika safta (ulja) koja je ostala od rebarca. Zagrejte u posebnoj posudi dodajte brašno i polako mešajući pržite da brašno dobije malo braon boju. Pazite da ne zagori. Dodajte začine i vode toliko koliko želite da sos bude gust.

Napisao: 
Prethodni recept
Sendviči
Sledeći recept
Pohovane tikvice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava