Slatki buket

Obradujte nekog koga volite, ili jednostavno sebi ulepšajte dan, ovim divnim, jestivim "buketom".

copyright
Copyright: COLJA
Pročitano: 1164 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

Biskvit:

3 jajeta

100 ml ulja

100 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

220 ml milkshake sa ukusom keksa

300 ml jogurta

1 prašak za pecivo

oko 370 g mekog brašna

100 g kandiranih borovnica + 20 g za ukrašavanje

Krem:

1 kesica od 58 g šlag krema od vanile

100 ml mleka

po želji malo crvene prehrambene boje

Priprema

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, milkshake, ekstrakt vanile i promešati. Prosejano brašno pomešati sa praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa dodati tečne sastojke i 100 g borovnica i sve izmešati. Pripremiti 2 kalupa za mafine, jedan veći za 12 komada i 1 manji (kao za mini projice), takođe za 12 komada, kao i 1 kalup za torticu, prečnika 12 cm. Kalupe premazati uljem i posuti brašnom, a u veći kalup se mogu staviti papirne korpice za pečenje bez podmazivanja. U kalupe sipati smesu do 2/3 kalupa, pa ih sve staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni C i peći oko 35 minuta. Pečene prohladiti, a za to vreme umutiti šlag kremu od vanile, ali sa 100 ml hladnog mleka, umesto sa 150, kako piše u uputstvu. Po želji, u jedan deo krema se može dodati malo crvene prehrambene boje.

Uzeti 7 malih mafina, pa ih čačkalicom zabosti u torticu, kako bi se dobio veći buket. Takođe, na 1 veći mafin staviti 3, a na drugi 2 manja mafina i tako napraviti manje bukete. Preko malih mafina staviti krem i ukrasiti po želji.

Po pravljenju buketa, ostaće 10 većih mafina. Ako želite da i na njih stavite krem, potrebna je još 1 kesica šlag krema.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava