Penaste tortice sa višnjama

Topi se u ustima koliko je dobro.

copyright
Copyright: Tatjana Stojanovic
Pročitano: 693 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

3 jaja

3 kašike brašna

3 kašike šećera

Fil I:

200 ml jogurta

3 kašike šećera

1 kesica želatina

100 ml slatke pavlake

200 g očišćenih višanja

Fil II:

100 ml jogurta

2 kašike šečera

pola kesice želatina

50 ml slatke pavlake

Žele:

1 kesica želatina

100 g višanja

100 ml vode

3 kašike šećera

Priprema

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca i na kraju kašikom umešati brašno. U tepsiju (moja je 20 cm x 30 cm) staviti papir pa izliti smesu. Poravnati pa staviti koru da se peče oko 10 minuta na 180 stepeni C.

Staviti u šerpicu jogurt i šecer. U posebnu činijicu sipati želatin pa ga preliti sa 3 kašike vode. Ostaviti da nabubri.

Jogurt i šećer zagrevati do tačke ključanja a onda isključiti ringlu pa dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

Očišćene višnje staviti u blender i izbledirati ih. Spojiti umućenu slatku pavlaku, ohlađen jogurt sa želatinom i višnjama.

Spremiti kalupe za mini tortice. Modlom izrezati koru vličine kalupa. Staviti na dno kalupa, pa sipati do pola kalupa smesu od višanja. Ostaviti u frižider da se stgne dok se pravi drugi fil.

Drugi fil napraviti na isti način kao i prvi samo bez višanja.

Nakon nekih pola sata u frižideru izvaditi tortice pa sipati malo bele smese. Ostaviti prazno oko 1 cm da bi se kasnije sipao žele.

Ostaviti u frižider da se i beli deo stegne. Za to vreme napraviti žele.

Višnje staviti u blender i izblendirati. Dodati vode koliko je potrebno da se dobije oko 300 ml tečnosti. Staviti u šerpicu pa staviti šećer. Želatin preliti sa 3 kašike vode pa ostaviti da nabubri.

Kuvati šecer i višnje oko 2-3 minuta a onda skloniti sa ringle i dodati nabubreli želatin. Mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi pa sipati u kalup do vrha. Ostaviti u frižider, najbolje do sutra. Onda izvaditi iz kalupa.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Medeno srce - kolač posni
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava