5 proizvoda u kuhinji koji samo majstori kuvanja znaju

Pročitano: 804 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(2 glasova)

Verovatno ste se uvek pitali kako najbolji svetski kuvari prave najukusnija mesa, najbolje servirano voće, sireve i kako onako lepo iseku svaki komad mesa? Da li je to zato što su učili školu za kuvanje ili su jednostavno talentovani za tako nešto? Talenat i škola igraju najmanju ulogu u tome.

Čak, mnogi od njih nisu nikada završili neko obrazovanje za kuvanje. Tajna je u tome da oni koriste nekoliko proizvoda koja njima olakšavaju sam rad u kuhinji. Lakše se meso iseče, bolje se ispeče i što je najvažnije, hrana bude ukusna i lepa na oko.

Zaista smo se potrudili da izdvojimo neke proizvode. Nije lak posao ima na stotine proizvoda koji olakšavaju rad u kuhinji i koji su veoma retki, nema gde da se kupe u fizičkim radnjama (vrlo retko). Mi smo ovde izdvojili 5, a realno moglo je i mnogo više.

5 proizvoda koji majstori uvek koriste u kuhinji

1. Profi električni oštrač noževa i makaza

Tupan nož, makaze znaju da naprave problem. Da bi izoštrili moramo da koristimo dva noža za to, ili neki drugi uređaj.

Električni oštrač noževa je idealan ne samo za oštrenje, nego i za poliranje noževa. Široko se koristi za kuhinjske noževe, voćne noževe, satare.

eletricni ostrac noyeva

6 16

 

2. Tenderizer za meso – čekić sa bodljama za omekšavanje mesa

Koliko ste samo puta želeli da omekšate meso pa koristite čekić ili tučak. Napravite haos od mesa i potrebno je malo veći silu upotrebiti.

Tenderizer za meso na najprirodniji način omekšava meso uz pomoću koga ćete na lak i i jednostavan način pripremiti meso za pečenje ili prženje.

baner3 8

 

3. Sekač za meze, za sečenje mesa, sira, čajne, salame

Oduvek smo se pitali kako onako lepo ispadnu komadi mesa kada se serviraju? Vrhunski kuvari koriste sekač za meze da bi dobili savršene parčiće čajne i mesa. Ovaj moćni sekač se koristi za rezanje na tanke i pravilne kriške sa lakoćom i sigurnošću. Njegova ABS osnova je takođe veoma praktična i obezbeđuje odličnu stabilnost za vaše sečenje.

b4296e20 cfdd 4dbf 8862 eb81d1e147e5

 

4. Super secko -Seckalica za voće i povrće

Uz pomoć ovog secka za voće i povrće veoma lako i brzo isecite svako povrće ili voće. Ne morate više da sečete ručno i da gubite vreme na to. Ovo zaista skraćuje vreme i ne morate da brinete da će vam povrće zagoreti (duže vreme sečenja nožem).

seckalica 7 

 

5. Instant slavina – česma sa grejačem i displejom

Slavinu možete koristiti u kuhinji kako biste brže dobili toplu ili vrelu vodu za supe, čaj, ili kafu. Postavlja se za par minuta.

flexcrevo 1

 

Bonus: Set za kuvanje jaja bez ljuske

Mukotrpno ljuštenje ljuske pravi problem svima nama, to znamo, zar ne?

Priredio: 

Video

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava