5 namirnica i njihova „halucinogena“ dejstva

copyright
Copyright: foodbeast.com
Pročitano: 1878 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Muskantni oraščić

Ukoliko unesete između četiri i osam kašičica muskantnog oraščića sigurno je da ćete primetiti blage promene. Blage halucinacije traju između četiri do šest sati, a pored toga previše začina izaziva i stvara osećaj prehlade i gripa. Muskantni oraščić je izuzetno jak začin, ukoliko ga unesete u velikim količinama izazvaće pravu borbu u vašem telu zbog čega je neophodno biti obazriv.

Šećer

Rafinirani šećer, za razliku od prirodnog, zaista utiča na više stvari u organizmu čoveka. Naučnici se slažu u tvrdnji da šećer može izazvati jedan od oblika zavisnosti. Naglašavaju da je bolje unositi prirodni šećer koga najviše ima u voću, jer on makar neće širiti naše zenice kao što to čini rafinirani pri unosu u organizam u određenoj količini.

Kofein

Uticaj kofeina je dobro poznat, ali ne i da količina od 250 mg može dovesti do trovanja. Ozbiljna količina od 500 mg stvara pravi haos u organizmu. Osim toga što uzrokuje pomešane tokove misli, od osećaja „ja ću živeti zauvek“, do „sve umire“, a rezultat svega na kraju je dijareja, grčevi i povraćanje.

Ljute papričice

Šta stvara osećaj žarenja nakon što probate ljutu papriku? Endorfin je odgovoran za ovakvo stanje. Ne treba zaboraviti da je kapsaicin jedna od glavnih komponenti ljutih papričica koja u izvesnoj meri može da radi kao analgetik. U svakom slučaju, što je više jedete, efekti su raznovrsniji do te mere da može da tretira vaša čula grubo i ludo.

Dud

Ukoliko probate veću količinu nezrelih dudova, to može dovesti do umerene serije halucinacija. Kada one prestanu, sledi serija grčeva i dijareja koje nećete moći da kontrolišete.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava