Mus se služi gotovo uvek kao hladni ili čak zamrznuti slatki dezert. Ukoliko se priprema kao slani obrok, služi se u vidu predjela i obično sadrži piletinu, govedinu ili ribu…
Za proizvodnju grčkog jogurta potrebno je tri puta više mleka u odnosu na obični. Pored toga, sadrži i nešto više probiotičkih bakterija koje olakšavaju varenje i u „saradnji“ sa laktobacilima…
Baklava je orijentalna poslastica koja je ujedno i preteča štrudle. Veruje se da su je u Mađarsku doneli turski osvajači u 16. veku. Poreklo imena je sporno. Brojni etimolozi tvrde…
Banana split služi se u duguljastoj činiji zvanoj „čamac“. Postoji mnogo varijacija ali klasični banana split sadrži kugle sladoleda od vanile, čokolade i jagode. Ponekad se jagode serviraju u nizu…
Šampanjac je penušavo vino koje je dobilo ime prema francuskoj regiji Šampanji. Od Pino noara dobijaju se prefinjena vina. Pino menije sadrži začinske arome, dok je Šardone prefinjen ali oštrog…
U Meksiku i Centralnoj Americi, tortilja je vrsta hrskavog, tankog, beskvasnog testa napravljenog od fino mlevenog kukuruza. Reč tortilja potiče od španske reči koja nosi značenje – tanki okrugli hleb.…
Strana 2 od 183