Voćna torta sa šlag kremom

Torta od šlag krema pomešan sa jagodama i bananama uz dodatak mente daje izvrsnu poslasticu koju možete, kada je toplo, da poslužite i kao sladoled u visokim čašama. Nije vam potrebno puno materijala. Malo bilo kog voća i šlag krem. Uvek u kući imamo voće koje može da se menja po vremenu zrenja a i kesice šlag krema, bar u mojoj kući. Čisto da se nadje za neku brzu poslasticu. Keks takodje može da bude onaj koji imate trenutno u kući. Dobićete odličnu osvežavajuću poslasticu koju ako polu zamrznete možete da poslužite kao sladoled.

copyright
Copyright: Snežana Knežević
Pročitano: 1314 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

2 velike kese šlag krem beli (350 g)

3 banane

300 g + 5 komada krupnih jagoda

1 kutija plazma keksa (150 g)

ekstrat od mente po ukusu

2 dl + 2 dl hladne vode

Priprema

U dve različite posude izmiksajte štapnim mikserom jagode i banane. Ostatak jagoda isecite na listiće.

U svako voće posebno dodajte po kesicu šlag krem praha i nastavite da štapnim mikserom mutite. Kada se voće i šlag povežu dodajte postepeno vodu i mutite mikserom dok ne dobijete finu gustu kremu. U deo sa bananama dodajte ekstrat mente po ukusu.

Četvrtastu vatrostalnu činiju obložite providnom folijom ostavljajući je preko ivica. Na dno i okolo složite listiće jagoda. Prvo sipajte polovinu kreme s bananama zatim svu kremu s jagodama. Sada stavite red plazme umočene u vodu. Nanesite drugi deo kreme s bananama i opet stavite plazma keks. Malo lupite činiju o sto da se šlag lepo slegne i zatvorite tortu folijom koju ste ostavili preko ivica činije. Odložite tortu u frižider na nekoliko sati ili do sutradan da se lepo stegne. Može i u zamrzivač ako želite da se pre ohladi.

Ohlađenu tortu preokrenite na tacnu za serviranje i skinite činiju i foliju. Možda vam bude išlo teže ali zato foliju stavite duplo da bi bila jača i samo je malo povucite da se odvoji od činije. Na ovaj način uđe vazduh između folije i činije i tako lakše skinete kalup, činiju.

Ukrasite po želji ili ostatkom kreme koju ste zajedno stavili u dresir kesu.

Secite na parčiće kao svaku tortu i poslužite. Možete da dodate i voćni krem od jagoda prilikom služenja, koji se lako pravi od izmiksanih jagoda i želatina.

Ovu tortu možete da poslužite i u čaši. Kašikom za sladoled vadite kugle i slažite u čašu. Ukrasite šlagom i listićima kokosa.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava