Kolač s kajsijama

Još jedan u nizu kolač s kajsijama koji se jednostavno pravi a još brže pojede. U našoj kući kada dodje leto, mada ih pravim kad kod nam se jedu, kolači sa puno voća se najviše jedu. Ako niste do sada pravili kolače sa voćem vreme je.

copyright
Copyright: Snežana Knežević
Pročitano: 1061 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

8 krupnih kajsija

2 kašike putera

3 kašike kristal šećera

Testo:

1 kora limuna

3 komada jaja

150 g kristal šećera

1 kesica vanilin šećera

100 ml ulja

2 dl jogurta

100 g pšenični griz

100 g brašna

1 kesica prašak za pecivo

šecer u prahu

matičnjak

Priprema

Prvo uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Kalup sam izabrala manji okrugli, nisam merila veličinu, otprilike kao veliki plitki tanjir. Zatim očistite kajsije od koštica. Kalup u kojem će se peći kolač podmažite puterom i pospite kristal šećerom. Poredjajte kajsije u krug da popunite kalup. Za to vreme umutite patišpanj.

Izlomite jaja u dublju posudu i dodajte šećer i vanilin šećer. Umutite mikserom penasto. Dodajte ulje muteći i dalje. Zatim dodajte jogurt i sve promešajte mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte griz, rendanu koricu limuna i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Preko kajsija sipajte testo i stavite u zagrejanu rernu da se peče. Posle nekih 20 minuta proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Čačkalica treba da bude suva. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Uz pomoć velikog tanjira preokrenite kolač tako da voće bude gore. Pospite kolač šećerom u prahu i ukrasite listićima matičnjaka.

Kolač možete da poslužite uz šlag ili sladoled.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava