Šest namirnica koje prirodno izbeljuju zube

copyright
Copyright: oralanswers.com
Pročitano: 1274 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(5 glasova)

Ako se gledate u ogledalu i razmišljate šta biste mogli da uradite kako biste izbegli zubara i prirodno izbeleli zube, pogledajte ovu listu od šest namirnica koje daruju ne samo lepši osmeh, već i štite od karijesa i bolesti desni.

Jagode - pomislili biste kako ovo voće jarke boje ustvari boji vaše zube u roze, ali to zapravo nije slučaj. Jagode itekako mogu odstraniti čestice kafe ili soka koje dovode do žutila zuba, tako da probajte, iznenadićete se!

Orasi - mali, tvrdi komadići oraha će itekako oribati vaše zube. Bonus je to što su puni proteina i zdravih masti koje će i vaše telo održati u top formi.

Luk - ok, luk baš i ne pomaže kod zadaha, ali će učiniti da makar vaši zubi postanu biserno beli. Kombinacija luka i vode savršeno će odstraniti čestice koje farbaju zube, a ako baš brinete zbog zadaha, trik je da posle pojedete jabuku, koja je sledeća na našoj listi.

Jabuke - one imaju visok sadržaj vode, pa čim zagrizete jabuku, ispustiće sok koji ispira sve loše naslage. Jabuka čak stimulira rad pljuvačke, pa će i loš zadah ubrzo nestati.

Celer - baš kao i jabuka, pun je vode i stimulira rad pljuvačke, a bonus je to što je dobar za liniju, ako niste znali, žvakanje celera utroši više kalorija nego sto ga on ima u sebi!

Narandže - pune su vitamina C koji je kiselkast, pa upravo ta blaga kiselina otklanja sve mrlje sa vaših zuba, tako da nemojte jesti ovu voćku smao kad prehlada nadođe, već i kada primetite da su zubi blago požuteli.

izvor:foodmatters.tv

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava