U Finskoj možete kupiti pakovanje od 1000 limenki piva!

copyright
Copyright: foodiggity.com
Pročitano: 1366 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Pivo je super piće, zar ne? Toliko super, da standardno pakovanje od šest limenki prosto nije dovoljno. Ili pakovanje od 12 limenki. Ili 18. Hmmm hajde da odmah zaokružimo na 1000.

Naime, finski proizvođač piva "Keisari" je nedavno izbacio na tržište novo pakovanje od čak 1000 limenki ovo pića od hmelja!

“1000-päkki” Keisari piva se može kupiti po ceni od oko 2.150 dolara, pa jednostavnom računicom dolazimo do cene od oko 2 dolara po limenci, što i nije tako malo. Otkud ovakva ideja? Naime, sve je počelo kao šala na račun suparničkog proizvođača Karjala, koji je nedavno pustio u prodaju seriju od 100 limenki u pakovanju. I eto, umesto da naprave nešto slično, možda pakovanje od 150, 200, oni su dodali nulu i zaokružili na 1000.

Ipak, pošto prodaja i nije tako sjajna, kompanija je dozvolila kupcima i pojedinačnu prodaju limenki. Uostalom, ko je toliko lud da popije ovoliko piva? Mada, kad malo bolje razmislimo, ovo i nije tako loša ideja ako se skupi grupica istinskih pivopija... Jedini problem bi bio na primer transport, ali gde ima volje, ima i načina! :)

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava