Molinari, kafa sa dodatkom vina

copyright
Copyright: eater.com
Pročitano: 1641 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(2 glasova)

Ako ste ljubitelj kafe i vina, imamo dobre vesti za vas! Naime, kafa sa dodatkom vina zaista postoji i uveliko se nalazi u prodaji.

Molinari Private Reserve (MPR) - je prva u svetu kafa sa dodatkom ovog alkoholnog pića, nastala je u gradiću Napa u SAD, dok je ime dobila po Riku Molinariju, vlasniku istoimenog kafića u kojem je ova kafa premijerno i degustirana.

Ovo neobično piće se pravi tako što se zrna kafe prvo ostave u vinu da upiju sve sastojke, zatim ostave na suncu da se osuše, i na kraju blago ispeku i samelju. Naravno, to je samo deo recepta, ostatak se drži u strogoj tajnosti.

Tvorcu Džonu Veveru (John Weaver) su trebale čak dve godine da nađe pravi recept za pravljenje ovakvog napitka. Po njegovim rečima, MPR miriše kao vino, ali ima ukus kafe, dok se tek malčice može osetiti i ukus borovnice. On takođe preporučuje da, ako vam ipak zasmeta ukus vina, samo dodate koju kašičicu mleka.

Ova neobična kafa se može online naručiti preko zvaničnog sajta Molinari kafića po ceni od 19.95 dolara, pa eto, sledeći put ako ne znate da li da predstojeći dan započnete kaficom ili odmah krenete sa vinom, ovo je idealno rešenje! Kako li se niko ranije nije setio ovoga...

Priredio: 
Tagovi:
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava