Pet pokazatelja nedostatka vitamina

copyright
Copyright: vitamineeds.com
Pročitano: 1095 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Bolovi u mišićima - Ako primetite da imate bolove u mišićima na redovnoj osnovi, bez ikakvog očiglednog razloga (poput napornih treninga), onda možda patite od nedostatka vitamina D. Ovaj nedostatak je jedan od najčešćih, ali može biti teško dijagnostikovan jer su simptomi nejasni. Vitamin D je neophodan za zdravlje kostiju, zuba i mišića. Mlečni proizvodi, riba i svakodnevno umereno izlaganje suncu su izvori vitamina D.

Grčevi u nogama - ponekad je razlog za ovaj neprijatan bol nedostatak vitamina B12 koji je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga i nervnog sistema. Izvori vitamina B12: meso, mlečni proizvodi i žitarice.

Spori refleksi - ukoliko ne reagujete spontano i brzo, upravo kada su refleksi u pitanju, uzrok je nedostatak vitamina E koji je dragocen za zdravlje nerava jer kontroliše funkciju mišića i refleksne uslovljenosti. Mahunarke, avokado, jaja, meso i majonez su izvori ovog vitamina.

Sporo zarastanje rana - usled težeg reprodukovanja ćelija kože uslovljeno je nedostatkom vitamina C i cinka.

Neprijatan zadah - uglavnom je reč o nedostatku vitamina B3 koji dovodi do loše funkcije jetre, samim tim i lošeg varenja što je uzrok lošeg zadaha. Meso, semenke suncokreta i povrće su rešenje za navedeni problem.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava