Bilje pogodno za uklanjanje loših mirisa tela

copyright
Copyright: expatliving.sg
Pročitano: 870 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Promena u mirisu tela tokom znojenja je delom zbog porasta bakterija. Znoj koji se ne spre u roku od nekoliko minuta može da nagomilava bakterije u sebi koje izazivaju "smrad". Konvencionalni dezodoransi i preparati protiv znojenja ponekad sprečavaju neprijatne mirise. Međutim, efikasnije može biti bilje koje sadrži antibakterijska dejstva.

Ruzmarin - najaktuelnija i italijanskoj kuhinji, koristi se tradicionalno za ublažavanje problema sa probavom i smanjivanje napetosti u mišićima i zglobovima. U šolji vode ostavite omanju stabljiku suvog ruzmarina i sačekajte da prenoći. Šolju vode sa ruzmarinom naredne noći dodajte u toplu kupku jer utiče na oporost znojnih žlezda.

Cimet, đumbir, karanfilić i muskantni orašćić su začini za koje smo navikli da se koriste u kuhinji, ali su idealni jer sadrže antibakterijske supstance koje su pogodne u borbi protiv neprijatnih mirisa tela.

Eterična ulja na bazi lavande, žalfije, origana i ruzmarina nanosite na pazuke nakon kupanja. Ugodna aroma i antibakterijsko i antigljivično dejstvo ovih biljaka suprotstavlja se proizvodnji bakterija.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava