Napici koji čine da izgledate mlađe

copyright
Copyright: medscoopdaily.com
Pročitano: 875 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Tačno je: redovnim konzumiranjem određenih pića možete sprečiti prevremeno starenje i održati svoju kožu zategnutom. Nekoliko faktora doprinose starenju: upala, oštećenje kože od sunca i slobodnih radikala koji razaraju ćelije i tkiva.

Soja

Omiljena u vegetarijanskoj i veganskoj ishrani. Koristi se vekovima iz raznih zdravstvenih razloga, uključujući i negu kože. Sadrži jedinjenja pod imenom izoflavoni, koji imaju slaba antioksidantna svojstva i pomažu uništavanju slobodnih radikala koji napadaju kožu. Izoflavoni imaju anti-inflamatorna svojstva. Sprečavaju crvenilo izazvano oštećenjem kože zbog izlaganja suncu.

Spirulina

Spirulina je plavo-zelena alga bogata antioksidantnim hranljivim materijama kao što su karotenoidi, vitamin E i selen. Jedna je od najvećih izvora proteina, a selen je od suštinskog značaja za njihovu sintezu. Sadrži esencijalne masne kiseline koje održavaju vašu kožu vlažnom. Dostupna je u obliku praha koji se meša zajedno sa određenim napicima.

Zeleni čaj

Poznat je po svojim visokim nivoima antioksidanata. Štiti kožu od slobodnih radikala i smanjuje upalu usled izloženosti ultraljubičastim zracima.

Voda

Adekvatan unos vode je od izuzetnog značaja za kožu. Sprečava isušivanje kože, dehidraciju. Čak i ako pijete tradicionalno preporučenih osam čaša vode dnevno, trebalo bi da pijete i više. Pre nego što stigne do kože, važna je za pravilno funkcionisanje gotovo svih organa.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava