Ruzmarin je aromatična višegodišnja biljka, koja se koristi u gastronomiji i medicini. Uprkos tome što je jedan od najpopularnijih začina na svetu, koliko zaista znamo o ovoj magičnoj biljci? Antički…
Hrani je u srednjem veku iskazivano veliko poštovanje, pre svega zato što se teško i mukotrpno proizvodila, a istovremeno je bila i svojevrstan statusni simbol, pošto nije svako mogao da…
Sigurno postoje mnoge stvari koje ne treba zaobići prilikom posete Istanbula, istorijski i kulturni spomenici, dobra kupovina, još bolja hrana... ali složićete se sa nama da je ovo još jedna…
Dok smo čistili tavan, budućeg poslovnog prostora Centra za energetsku efikasnost CEFIX, naleteli smo pored gomile starih časopisa i dnevnih novina, na recepte iz davne 1935., 1936., 1937... Recepte je…
Sveti Trufun je rođen u selu Kampsadi u Frigiji, u siromašnoj seljačkoj kući. U detinjstvu je čuvao guske, ali je uvek nosio u sebi veliku blagodat Božju, jer je mogao…
U Feng Shui-ju kuhinja predstavlja zdravlje i blagostanje ukućana. Ona predstavlja mesto gde se priprema hrana, a kako hrana održava život, kuhinja simbolizuje ljubav, ishranu, znanje, zdravlje - sve ono…