Devet najhranljivijih namirnica

copyright
Copyright: crossfittalem.com
Pročitano: 1755 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Avokado - Uprkost obilju masti, avokado može smanjiti holesterol. Bogat je beta-sitosterolom i jedinjenjem glutatonom koji je snažan antioksidans.

Pasulj - Bogat je rastvorljivim vlaknima, proteinima i magnezijumom koji snižava krvni pritisak i povoljno utiče na arterije.

Borovnice - Čuvari srca, vida i pamćenja.

Brokoli - Izvor sumpornih jedinjenja, povećavaju proizvodnju enzima. Ubija bakterije koje izazivaju čir. Štiti oči i kosti, kao i krvni pritisak.

Crna čokolada - Sadrži više flavonoida od bilo kojih drugih namirnica. Poboljšava krvni pritisak, sprečava formiranje krvnih ugrušaka i smanjuje upale.

Lanene semenke - Izvor esencijalnih masnih kiselina, smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara. Smanjuju nivo holesterola zahvaljujući vlaknima.

Beli luk - Ima antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva. Delue kao rastvarač krvi, smanjuje stvaranje krvnih ugrušaka i štiti DNK ćelije.

Losos - Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Smanjuje rizik od problema sa prostatom i održava ćelije zdravim.

Spanać - Sadrži visoku koncentraciju vitamina K koji čuva kosti. Izvor je kalijuma i magnezijuma koji snižavaju krvni pritisak i smanjuju rizik od moždanog udara.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava