Reč masala u Indiji pre svega upućuje na mešavinu začina. Međutim, masala je tradicionalni indijski čaj, a evo zbog čega je važan: Bogat je flavonima, specijalnim jedinjenjima koja utiču na…
Kome se ne bi svidela crna čokolada sa bademima? Ova kombinacija ima mnogo zdravstvenih koristi! Sprovedeno je istraživanje u kom je učestvovala grupa ljudi starosti od 30 do 70 godina.…
Prema definiciji, metabolizam je kombinacija dva procesa – katabolizma i anabolizma. Prvi je raspad različitih molekula naše ishrane kako bi se stvorila energija, dok je drugi proizvodnja svih jedinjenja potrebnih…
Ulje u semenkama jabuka je izrazito ukusno ali i izrazito korisno za organizam, a evo i zašto! U ulju se nalazi masna kiselina koja je pre svega idealna za hidriranje…
Stakleni kontejneri za skladištenje su najbolji izbor! Staklo ne proizvodi štetne materije poput plastike. I druge alternative, kao što su limene kutije mogu ispustiti toksične materije u vašu hranu I…
Ukoliko koristite svež bosiljak, koji je nezaobilazan sastojak brojnih tradicionalnih italijanskih jela, evo nekoliko korisnih saveta za njegovo pravilno čuvanje. Čuvajte ga u čaši vode, poput cveća, i odložite u…
Strana 16 od 80