Ulje sandalovine i njegova višenamenska upotreba

copyright
Copyright: hindustantimes.com
Pročitano: 112 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Ulje sandalovine poznato je po svom slatkastom mirisu i često se koristi kao osnovni sastojak parfema i kozmetičkih preparata. Tradicionalno, ulje sandalovine je deo verske tradicije u Indiji i drugim zemljama istočne Evrope. Drvo sandalovine smatra se svetim. Koristi se u raznim verskim obredima uključujući venčanje i rođenje. Jedno je od najskupljih eteričnih ulja koja su danas dostupna na tržištu. Da bi se dobilo najviše koristi od ovog eteričnog ulja, drvo sandalovine mora da raste najmanje 40-80 godina pre nego što se koreni mogu sakupiti. Starije, zrelije drvo sandalovine obično proizvodi eterično ulje sa jačim mirisom. Istraživači su otkrili da je glavno jedinjenje sandalovine – alfa-santalol odgovorno za uticaj na pažnju i raspoloženje. Smanjuje i upale i blage iritacije kože poput površinskih rana, bubuljica, bradavica ili čireva. Korišćenje ulja od sandalovine u proizvodima za negu kože je uobičajeno. Možete ga koristiti i kao dodatak balzamu za kosu. Dodavanjem samo par kapi sprečićete perutanje kože glave.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava