Kaša od breskve

Krenula je sezona breskvi i ove godine su lepo rodile. Iskoristite to i napravite kašu od breskvi, koju možete višestruko da upotrebite. Može da bude dodatak uz kolače, u krem za kolače, sladoled, smuti, voćni puding, voćni jogurt, za mazanje na hleb a može da bude i gusti sok ako dodate odredjenu količinu vode i meda. Budite maštoviti i iskoristite na najbolji način ovu predivnu voćkicu. Spremljena na način, koji ću vam opisati u receptu, može da se sačuva i za zimski period.

copyright
Copyright: Snežana Knežević
Pročitano: 1136 puta
Kategorija: Zimnica
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

5 kg breskvi

Priprema

Breskve operite i poparite vrelom vodom da bi lakše skinuli ljusku. Očistite ih od ljuske i koštica i isecite na manje komade. Stavite voće u odgovarajuću posudu i usitnite štapnim mikserom u kašu. Kašu od breskve preručite u lonac i stavite na ginglu da prokuva. Pustite da provri pa smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 minuta. Za to vreme mešajte kašu da vam ne zagori.

Vruću kašu sipajte u sterilisane tegle do vrha i odmah zatvorite metalnim poklopcima. Tegle okrenite naopako, na poklopac, pokrite i ostavite da se ohlade. Kada se ohlade tegle vratiti u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

U uvodu sam navela na koji način možete da iskoristite kašu od breskve. Ja sam je već koristila kao dodatak sladoledu, za sok i kašica za mog unuka.

Napisao: 
Tagovi:
Prethodni recept
Ljutenica
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava