Torta sa kruškama

Voćna torta sa kruškama.

Pročitano: 4672 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

Za patišpanj:

6 jaja

6 kašika brašna

40 gr kakao

6 kašika šećera

Za fil:

4 kruške

600 ml mleka

8 kašike šećera

2 pudinga od vanile

250 g putera

1 limun

600 ml vode

Za dekoraciju:

3 kesice šlaga

300 ml mleka

Priprema

Za patišpanj:

Odvojite jaja (žumanca i belanca). Mikserom mutite belanca, dodajte im 2 kašike šećera, mutite dok se šećer ne otopi, a preostali šećer dodajte u žumanca i mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte brašno, kakao i izmućena belanca. Mešajte kašikom dok se sastojci ne ujedine. Smesu dodajte u nauljeni i papirom za pečenje obloženi pleh. Stavite da se pece 30 minuta na 180 stepeni.

Za fil:

U šerpu na vatri sipajte vodu i 2 kašike šećera i sok od pola limuna. Kruške oljuštite isecite na pola i izvadite semenke pa ih isecite na kockice. Komade kruški stavite u šerpu da se kuvaju. U drugoj šerpu na vatri dodajte polovinu mleka i preostali šećer. U menzuri sa preostalim mlekom dodajte prašak za puding i mešajte kašikom i onda neprekidno mešajući u kipuće mleko dodajte puding pa kad se zgusne sklonite sa vatre. Posle 5 minuta kuvanja kruške sa šerpe stavite na tanjir.

Mutite puter u posudi za mućenje dok ne postane penast pa dodajte ohlađeni puding i opet nastavite sa mućenjem.

Pečeni patišpanj isecite na 3 trake i prvu stavite na tanjir za serviranje. Premažite filom i nanesite ohlađene komade kruški. Ponovite za drugu koru i onda pokrijte trećom korom. Sa preostalim filom premažite strane torte.

Šlag izmutite sa mlekom dok ne postane čvrst. Sa šlagom premažite sve strane torte, a preostali šlag stavite u špric sa kojim ukrašavate tortu. Preostale komade kruški stavite ne vrh torte za dekoraciju.

Napisano: 
Prethodni recept
Integrino srneća ledja
Sledeći recept
Kokos rolat
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava