Čokoladne princes krofne

Obožavam princes krofne i često ih spremam ali su mi malo dosadile sa filom od vanile, pa reko da probam nešto malo drugačije. Odlično su ispale! Evo recepta. Napomena: meraje čaša od jogurta :)

Pročitano: 3904 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

čaša ulja

čaša vode

prstohvat soli

kašičica šećera

250 grama brašna

kašičica praška za pecivo

4 jaja

Fil:

1 litar mleka

jedan puding od cokolade

50 grama gustina

3 kašike brašna

80 grama cokolade

jedan margarin

10 kašika šećera

Priprema

Vodu, ulje, so i šećer prokuvati i kada počne da vri, ubaciti brašno pomešano sa praškom za pecivo. Prohladiti i umešati jaja, jedno po jedno. Masa treba da ostane čvrsta.
Kašikom vaditi masu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Meni je od ove mase ispalo 16 velikih krofni. Peći na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju. Nikako ne otvarati rernu! Ostaviti da se i ohlade u rerni. Reckavim nožem ih seći na dva dela vodoravno.

Fil: Odvojiti malo hladnog mleka, pomešati sa pudingom, gustinom, brašnom i sa malo šećera. Ostatak šećera sipati u ostatak mleka. Staviti da se kuva, i kada provri, pomešati sa dobro razmućenom masom bez grudvica. Dobro mešati prilikom kuvanja, da ne zagori i da bude ravnomerno gust krem. Ubaciti i čokoladu. Ostaviti da se ohladi pa na kraju staviti margarin i dobro izmešati da masa bude jednaka. Filovati krofne špricem, poklopiti i ukrasiti topljenom čokoladom. Uživati! :)

Napisao: 
Prethodni recept
Sarlota sa rolatima
Sledeći recept
Brzi Gonzales kolač
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava