Rolat sa jagodama

Prolećna poslastica.

copyright
Copyright: Specijalnoo
Pročitano: 211 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

4 jajeta

4 kašike brašna

4 kašike šećera

1/2 kašičice praška za pecivo

300 ml slatke pavlake

1 čaša kisele pavlake

400 g jagoda

150 g šećera u prahu

crvena boja za hranu

Priprema

Zagrejati rernu na 180 stepeni C. Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti mikserom sneg od belanaca da bude čvrst. U žumanca dodati šećer i izmiksati. Brašno pomešati sa praškom za pecivo. Polako u smesu sa žumancima i šećerom dodati naizmenično po kašiku brašna i snega od belanaca, pa lagano umešati u smesu, varjačom, i dodati crvenu boju jednu kašiku. Plitki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu u njega i poravnati kašikom. Peći koru desetak minuta.

Kada površina bude zlatna, kora je pečena. Potom izvaditi iz rerne, prebaciti koru na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora da bude okrenuta na gore. Vodom navlažiti papir za pečenje, jer će se na taj način lakše skinuti sa kore. Koru urolati u čistu krpu i ostaviti da se malo prohladi.

Dok se kora hladi, umutiti mikseromn slatku i kiselu pavlaku i dodati šećer u prahu. Jagode oprati, očistite i isecite na komadiće. Odmotati koru, premazati filom od pavlake, na njega staviti isečene jagode i ponovno zamotati.

Prijatno!

Napisao: 
Sledeći recept
Breskvice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava