Šnenokle

Da li se sećate popularne dečije serije "Metla bez drške"?! U toj seriji je Milena Dravić stalno spremala "šnenokle" :) Bila je veoma smešna i zabavna. Evo recepta kako da spremite unapređenu verziju sa ukusom jagoda! Sjajne su.

copyright
Copyright: palachinka.com
Pročitano: 13670 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(27 glasova)

Sastojci

1l mleka

7 jaja

2 kašike brašna

2 vanilin šećera

2-5 kašika šećera

jagode

Priprema

Ulupati čvrst sneg od belanaca. Kašikom vaditi knedle i obostrano kuvati u mleku na umerenoj vatri oko 5 minuta. Skuvane knedle ređati u staklenu posudu. Kada se utroši sav sneg u mleko dodati već izmešano u posebnoj činiji brašno, šećer, vanil šećer i žumanca. Stalno mešati da ne izagori! Probati sos da li je dovoljno sladak i po potrebi dodati još šećera. Sos preliti preko knedla. Dobro ohladiti pre serviranja. Bon Appetit

Napisao: 
Prethodni recept
Nedina torta
Sledeći recept
Marcipan Rudolf van Vin
  • 1 drNele 5. oktobar, 2012. 20:53:27
    A gde da iskorisimo jagode?! Kada lupaom sneg od belanaca ili kasnije u belance?! Ili nigde, nego ih samo služimo sa jagodama?!
    2 Nimba 6. oktobar, 2012. 11:37:20
    Dragi drNele,

    ni u kom slučaju nemoj stavljati jagode u belance, već u krem od žumanaca. Jagode ispasiraj i na samam kraju žutog fila dodaj smesu od jagoda, ili ih jednostavno stavi sveže u samu čašu ili činiju u kojoj ćeš služiti svoje šnenokle.
    Jagode služe kao osveženje starom receptu.

    Bon Appetit

    Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava