Monte torta

Lepa.

copyright
Copyright: Valentina
Pročitano: 311 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Kora:

6 jajeta

10 kašika šećera

1 kesica vanilin šećer

2 dl mleka

2 kašike brašna

15 g lešnika

Krem:

6 žumanaca

10 kašika šećera

2 kesice pudinga od vanile

2 kašike brašna

1 l mleka

5 kesica vanilin šećera

25 g margarina

Ostalo:

20 kašika tamnog eurokrema

15 g keksa

10 g čokolade

300 ml šlaga

Priprema

Prvo lešnike ispecite i u nekoj staroj krpi izlupajte. Rastavite okrugli kalup za tortu postavite masni papir. Višak papira koji viri sa vanjske strane odrezite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.

U kalupu rasporedite lešnike. Belanke umutiti sa šećerom, dodati brašno, pomešati sa varjačom. Belanke rasporediti preko lešnika.

Pecite na 180 stepeni C oko 10-15 minuta. Kad se ohladi odvojite nožem stranice od ivica te prevrnuti na tacnu, tako da vam lešnici ostanu gore.

Izaditi žumanca sa šećerom i mlekom sa pudingom i brašnom, ostatak mleka zakuvati. U zavrelo mleko ulijte pripremljeno sastojke i mešati na sredjnjoj vatri. Prekriti sa providnom folijom i ostavite da se hladi.

U hladno dodati margarin sobne temperature koji izrežete na listiće te zajedno izradite. Kremu prepolovite na dva dela. U jedan dodati čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.

Slaganje monte torte. Lešnike premazati eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može namazati. Keks iskidati na komadiće i posložite na eurokrem. Premazati žutim kremom. Premazati tamnom kremom. Celu tortu premazati izrađenim šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i seckane lešnike.

Napisao: 
Sledeći recept
Loli Pop
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava