Restoran/Motel GALIJA

Pročitano: 8679 puta
Kategorija: Putopisi
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Letos dok smo boravili u Strugi (Makedonija) na obali Ohridskog jezera bili smo u prilici da posetimo restoran/motel "Galija" koji nas je ugostio i uslužio svojim ribljim specijalitetima.

Restoran/motel osnovan je još 2006. godine i od tada uspešno radi i gradi reputaciju mesta na kojem se uvek mogu naći sveži riblji specijaliteti. "Galija" se nalazi na samoj obali Ohridskog jezara, pa tako iz hladovine vrba gosti uvek imaju fenomenalan pogled ka jezeru, gradu Ohridu, koji se nalazi sa druge strane obale, kao i Strugi, od koje je udaljen svega 2km. Prirodni ambijent je neodoljiv a mirnu i prijatnu atmosferu, zasigurno, potvrđuju i slike pataka i drugih životinja koje se u miru sunčaju i brćkaju u kristalno čistoj vodi Ohridskog jezera.

Na meniju restorana/motela "Galija" uvek se mogu naći sveže ulovljena pastrmka, belvica, šaran (krap) i jegulja. Većina ovih vrsta su autohtone pa ih teško možete naći na drugom mestu a pogotovo, sveže i dobro sprmljene kao u  "Galiji".

Pre ribe toplo se preporučuje riblja čorba (za nas koji smo navikli na Vojvođanske riblje čorbe, znajte da su ondašnje bele, bez crvene paprike pa mogu da se učine malo čudnim na prvi pogled, ali su zaista izuzetno ukusne). Uz ribu na žaru sasvim sigurno ćete dobiti i makalo (umak sa belim lukom i sirćetom).

Restoran/motel "Galija" može da ugosti do 40 osoba pa se često u ovom predivnom ambijentu organizuju proslave rođendana ili manjih svadbi. Poseduje 10-tak veoma lepo uređenih soba pa ukoliko odlučite da leto provedete na Ohridskom jezeru treba na vreme rezervisati mesto.

Ukoliko Vas put vodi u blizini Ohridskog jezera znajte da je ovo mesto na kojem sasvim sigurno nećete zažaliti ukoliko svratite da se okrepite i odmorite.

Napisano: 

Kontakt detalji

  • Pun naziv: Galija
  • Adresa: , Kališta, Makedonija
  • Telefon: +389 (0) 70 715 439, +389 (0) 70 540 271
  • e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • :
Prethodni putopis
Vinarija Vinik
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava