David Chang

copyright
Copyright: huffingtonpost.ca
Pročitano: 1554 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(1 Glas)

Rođen je u malom američkom gradu Arlingtonu u državi Virdžiniji, gde je od svog oca, koji je držao dva malena bistroa, naučio prve tajne kulinarskog zanata. Tada nije ni slutio da će jednog dana upravo on biti zaslužan za porast popularnosti azijskih specijaliteta, i to kao vlasnik imperije koju čine petnaest najuticajnijih restorana azijske kuhinje ("Momofuku" restorani)

U početku se činilo da će David krenuti putem religije - završio je Teološku školu na koledžu Triniti, ali ubrzo nakon diplomiranja upisuje Francuski kulinarski institut i "peče" svoj zanat u glavnom gradu Japana, Tokiju. Posle toga, vraća se u SAD gde kratko radi po lokalnim kafićima, i u leto 2004. konačno otvara svoj prvi Momofuku Noodle Bar. Zbog velikog uspeha ovog, u sledećih par godina otvara još četrnaest restorana od kojih je jedan lociran u Australiji, jedan u Vašingtonu, pet u Torontu, i osam u Njujorku.

Zanimljivo je to što naziv "Momofuku" na japanskom znači "srećna breskva", ali David tvrdi da je baš ovaj naziv odabrao kako bi odao počast pronalazaču instant nudli, a to je Momofuku Ando.

Očekivano, na meniju njegovih restorana se nalaze nudle i pirinač na sto načina, piletina sa susamom, itd, a najčešći dodaci su pečurke i soja sos.

Njegovi restorani su dobitnici dve Mišelinove zvezde, a David Chang se više puta našao na listi 100 najuticajnijih osoba na planeti. Njegov veliki fan je čuveni kuvar Antony Bourdain.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava