Estragon, u narodu poznat i kao troskitnjača, kozlac, betram, zmijska trava (naziv zbog korena zmijolikog oblika) je višegodišnja biljka grmolikog izgleda čiji se listovi naširoko upotrebljavaju kao začin, ponekad sveži,…
1764
Celer je dvogodišnja zeljasta biljka sa mesnatim korenom koja se danas u našim krajevima najviše koristi kao dodatak raznim supama i čorbama, mada mnogi ne znaju da se može koristiti…
3199
Kada se pomisli na sladoled, velikoj većini ljudi širom planete prvo padne na pamet aromatičan i bogat ukus vanile, u narodu poznate i kao vanilija. Ovaj začin poreklom iz tropskih…
3498
Ovaj začin slatkaste arome, poreklom iz jugoistočne Azije, važi za treći najskuplji začin na svetu, odmah iza šafrana i vanile. Danas se najviše uzgaja u Šri Lanci, Maleziji i Indiji,…
1971
Gotovo da ne postoji osoba kojoj nije prva asocijacija na domaće bakine kiflice upravo ovaj orijentalni začin. Prvi pisani spisi o susamu potiču još iz 1550. godine pre nove ere,…
4891
Peršun (lat. Petroselinum crispum) je dvogodišnja začinska biljka koja se naširoko koristi u mnogim supama, čorbama, varivima, salatama, ali i uz pirinač, testeninu, pa čak i morske polodove (pogotovo sa…
7930
Strana 2 od 5