Anis (Pimpinella anisum) poznat je još i kao aniš, anison, slatki janež, slatki komorac, slatki kopar i slatki kumin. To je začinska biljka koja je kod nas nepravedno nedovoljno zastupljena,…
1665
Za kim (Carum carvi) se smatra da je verovatno najstariji od svih začina, njegove semenke su pronađene u neolitskim iskopinama u Srednjoj Evropi. Danas se najviše koristi kao klasičan začin…
1170
"Kada kažeš ljuto, misliš na čili?" Ovaj izuzeto pikantan začin, poreklom iz Srednje Amerike, vremenom je postao simbol gurmanskih specijaliteta Meksika, ali se podjednako često koristi i u tajlandskoj, španskoj…
2491
Lovor (Laurus nobilis) je mediteransko drvo sa zimzelenim listovima, koji su u sušenom obliku nezaobilazan pojačivač ukusa mnogih domaćih čorbi, variva, gulaša, ali se odlično kombinuje i sa mesom i…
2739
Šafran je livadska biljka čiji se vrhovi tučka koriste kao začin u kulinarstvu. Potrebno je nekoliko hiljada cvetova da bi se dobilo samo par grama ovog začina, tako da spada…
2321
Gotovo da ne postoji domaćica koja nije makar jednom svoje domaće kolače, kekse i slatka peciva začinila popularnim i široko rasprostranjenim cimetom. Iako postoji preko sto vrsta ovog začina, najčešće…
3735
Strana 3 od 5